Az informatikai környezetek költségeit elemezve, kiderül, hogy az infrastrukturális költségek (CAPEX) a teljes költségeknek mindössze csekély részét teszik ki. Az IDC előrejelzései alapján ez a tendencia csupán enyhe emelkedést mutat majd. Eközben ugyanakkor jelentősen növekednek az infrastruktúra kezelésével kapcsolatos üzemeltetési költségek (OPEX), ide sorolva a megvalósítás, a tesztelés, a karbantartás, a frissítések, a biztonsági mentések stb. költségeit. Az üzemeltetési költségek körülbelül 300%-kal magasabbak, mint a hardver költségei. 1

A magas OPEX költségeken túlmenően általában csak korlátozott létszámú személyzet áll rendelkezésre ahhoz, hogy az infrastruktúra napi üzemeltetését elvégezze. Ennek eredményeként a vállalkozások informatikai részlegeinek kevés ideje van ahhoz, hogy megbirkózzanak a vállalatnál felmerülő változásokkal, nem képesek elég gyorsan reagálni az üzleti igényekre.

Az ilyen kihívásokra a felhő- és felhőszerű modellek adhatnak választ. Ezek biztosításához felhőszerű („cloud-like”) infrastruktúrára és felhőszerű üzemeltetésre van szükség. Következésképpen a mai, alapvetően felhőmegoldásokra épülő világunkban a megfelelő infrastruktúra fontosabbá vált, mint valaha. A teljes működési hatékonyság eléréséhez elengedhetetlen a szerver-, memória- és hálózati erőforrások független méretezésének képessége. Egyre inkább növekszik tehát a konvergens infrastruktúrák fontossága.

Ilyen helyzetekben indokolttá válhat egy olyan innovatív platform alkalmazása, amely felszabadítja az informatikai erőforrásokat az olyan mindennapi rutinfeladatoktól, amelyek lassítják a szervezet átalakulását. Ismerje meg a Dell EMC PowerOne-t!

A Dell EMC PowerOne konvergens infrastruktúra, intelligens automatizálással. A hardver és a szoftver szoros integrációja kulcsfontosságú, ami teljes mértékben kihasználja az infrastruktúrát és nagyobb működési hatékonyságot eredményez.

Ez olyan platform, amely lehetővé teszi a felhő-korszakban az igények egyedülálló, önálló megoldással való kielégítését és lehetővé teszi a vSphere klaszterek megvalósítását, csupán néhány kattintással 2. 98%-kal csökkenti a végrehajtandó feladatok számát 3, időt és költségeket takarítva meg.

Kockázatcsökkentés: A PowerOne-t a szállítás előtt teljesen előkészítik és tesztelik a gyárban,
így kulcsrakész rendszer érkezik az adatközpontjába. Ezzel időt takarít meg és jelentősen csökkenti a bevezetéshez kapcsolódó kockázatkat is.

Időmegtakarítás: A PowerOne Controller, a Launch Assist és a PowerOne API segítségével felgyorsíthatja a telepítést és lerövidítheti a rendszer éles üzembe állításához szükséges időt. A Kubernetes, az Ansible és a mikroszolgáltatások architektúrájával a PowerOne Controller 1000 feladatot automatizál és lehetővé teszi, hogy néhány kattintással telepítsen üzemkész klasztereket.

Költségcsökkentés: A PowerOne biztosítja az életciklus-felügyelet automatizálását: átfogó rendszermegfigyelést tesz lehetővé a folyamatban lévő műveletek hatékonyságáért, megtakarítva a meghibásodás kockázatával járó költségeket, a karbantartást és a hosszú modernizációs folyamatokat.

Hivatkozások
1 Forrás: Infrastruktúra és energia – IDC, adminisztrációs arányok és költségek – Gartner, elemzés és interpoláció: ISG S&P
2 A Dell EMC tesztelése alapján, 2019. szeptember. A PowerOne által felváltott kézi lépések elemzése a VMware klaszterek létrehozásának automatizálásakor a 16 csomópontú 4 ház rendszeren. Az aktuális eredmények változhatnak. G19000375
3 A belső Dell EMC tesztelése alapján, 2019. szeptember. A PowerOne által felváltott kézi lépések elemzése a VMware klaszterek létrehozásának automatizálásakor a 16 csomópontú 4 ház rendszeren. Az aktuális eredmények változhatnak. G19000373