A Dell Technologies bemutatja a Dell EMC PowerScale-t – az új tárolórendszer-családot, amelyet az iparágvezető OneFS adattároló szoftver és az SSD / NVME technológiával működő DELL PowerEdge szerverplatformok felhasználásával fejlesztettek ki, új minőséget alkotva ezáltal a felhasználók számára a strukturálatlan adatok –  dokumentumok, képek, videók, a közösségi médiából és MI rendszerekből származó tartalmak – tárolására és hatékony feldolgozására.

A Dell EMC PowerScale a OneFS operációs rendszer legújabb (9.0) generációján fut, amelyet a felhasználók elsősorban az Isilon tárolórendszerek alapszoftvereként ismerhettek meg.

Az új PowerScale termékcsalád az új, csupán 1U helyigényű, PowerEdge alapú, All Flash / NVMe PowerScale eszközök mellett magában foglalja a PowerScale OneFS 9.0 operációs rendszert futtató, jól ismert Isilon all-flash, hibrid és archiváló megoldásokat is.

A PowerScale kiemelkedő teljesítménye elsősorban azon felhasználók számára nyújt segítséget, akik intenzív adatmozgatással járó, jelentős erőforrás-igényű alkalmazásokat futtatnak többek között a MI / AI, a komplex üzleti elemzés, az IOT, a digitális média, illetve az orvosi és laboratóriumi adatok elemzése terén.  A PowerScale másodpercenként akár 15,8 millió bemeneti / kimeneti műveletet (IOPS) képes végrehajtani fürtönkét, és az új, villámgyors PowerScale csomópontok mintegy ötször gyorsabbak, mint a meglévő HDD alapú Isilon csomópontok. A fejlett adatcsökkentési technológia, az online tömörítés és deduplikáció használatával az új platform akár hatszor hatékonyabb adattárolást tesz lehetővé az előző generációhoz képest.

Egyszerű kezelés extrém méretekben is
A PowerScale szerény induló kapacitása további csomópontok hozzáadásával akár petabájtnyira is növelhető, de a rendszer egyszerű kezelhetősége ekkor is megmarad:

  • Online bővíthetőség: A PowerScale klaszterek az igények szerint a minimális induló 11 TB-ról akár – 60 PB-ig és több milliónyi fájlművelet kiszolgálásáig bővíthetők folyamatos üzem mellett, az alkalmazások – sokszor költséges – leállítása nélkül. Egy új csomópont hozzáadása a PowerScale – vagy bármely Isilon – klaszterhez mindössze 60 másodperc alatt elvégezhető.
  • Intelligens automatizálás: Az intelligens bővíthetőségnek köszönhetően a PowerScale hatékonyan osztja el az erőforrásokat a lehető legnagyobb klaszter-teljesítmény biztosítása érdekében.
  • Megbízható és hatékony: A rugalmas feladatátvételi szabályoknak és a belső redundanciának köszönhetően a PowerScale fürt akár 85%-os kapacitás-kihasználást tesz lehetővé, emellett folyamatos rendelkezésre állást biztosít akár több csomópont egyidejű meghibásodása esetén is.
  • Programozható infrastruktúra: A PowerScale számosvezető tárolókezelő platformot és konténer-automatizációs keretrendszert (többek között a Kubernetes-t, az Ansible-t és az OpenShift-et) támogat, aminek köszönhetően az ügyfelek leegyszerűsíthetik az alkalmazásfejlesztést és csökkenthetik a telepítési időt.

Intelligens menedzsment
A Dell Technologies megkönnyíti az ügyfelek számára az adatvagyon áttekintését és az   adattároló-infrastruktúra felügyeletét:

  • Az adatok felhasználása: A Dell EMC DataIQ szoftver bevezetése segít a vállalatoknak kiaknázni azokban a strukturálatlan adatokban rejlő üzleti értéket, amelyek általában nincsenek rendszerezve, és amelyeket több, egymástól elkülönített rendszerben tárolnak. A DataIQ megoldás lebontja az elválasztófalakat és egységes áttekintő képet nyújt a DELL EMC vagy más gyártótól származó tárolókon, illetve a nyilvános felhőben tárolt állományokról és objektumokról. Az ügyfelek szigorúbban tudják  ellenőrizni adataikat és azok felhasználását, szabályozhatják a hozzáférési jogosultságot és a hatékony felhasználás érdekében meghatározhatják, mely adatok kerüljenek a különböző, más-más szolgáltatási szintet nyújtó tárolási rétegekre.
  • A teljes infrastruktúra állapotának proaktív nyomon követése: A Dell EMC CloudIQ infrastruktúra-felügyelő és elemző szoftver a gépi tanulási algoritmusokat és az emberi intelligenciát együttesen alkalmazva biztosít valós idejű teljesítmény- és kapacitáselemzést az ügyfelek számára, emellett lehetővé teszi a historikus adatok megjelenítését is, ami gyors és egyszerű áttekintést nyújt a Dell EMC infrastruktúráról.

Bármilyen adat, bárhol
A PowerScale a fájl elérési protokollok széles skáláját támogatja, így a legváltozatosabb infrastruktúra-igényeket is kielégíti:

  • Bármely alkalmazás: A PowerScale OneFS 9.0 többféle adatmegosztási protokollt támogat, beleértve az Amazon S3 Object Access szolgáltatást, amelye különösen népszerű a modern, objektum alapú tárolást használó alkalmazások körében. További fájlprotokollok (mint például az NFS, SMB / CIFS, FTP és HDFS) széleskörű támogatása, lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy számos hagyományos és modern alkalmazást futtassanak kompatibilitási problémák nélkül.
  • Rugalmas telepítési lehetőségek: A PowerScale egyszerűen telepíthető az ügyfelek fő adatközpontjaiban, távoli / perem központokban (edge) vagy felhasználható multicloud stratégia alkotóelemeként is. A kis helyigény (1U csomópontonként) és induló fürt-méret a PowerScale F200 és F600 modelleket ideális választássá teszi perem-adatközponti alkalmazásokhoz.
  • Multicloud támogatás: A PowerScale felügyelt szolgáltatásként közvetlenül kapcsolódhat az összes nagyobb nyilvános felhőhöz. Ideális megoldás azoknak az ügyfeleknek, akik nagy erőforrás-igényű alkalmazásokat szeretnének a felhőbe helyezni. A Google Cloud ügyfelei, akik időt kívánnak megtakarítani és egyszerűsíteni kívánják ennek a környezetnek a kezelését, választhatják a Dell Technologies Cloud PowerScale for Google Cloud megoldást, amely egy, a PowerScale teljesítményét, méretezhetőségét és konzisztenciáját a Google Cloud gazdaságosságával és egyszerűségével ötvöző natív felhőszolgáltatás.

Rugalmas fogyasztás a Dell Technologies On Demand segítségével
A Dell Technologies On Demand segítségével a PowerScale ügyfelek valós időben reagálhatnak a hirtelen megnövekedett munkaterhelésre és az esetleges új igényekre a felhőben megszokott rugalmas kapacitás-bővítési lehetőségek és költségszint mellett.  A Dell Technologies On Demand többféle rugalmas fogyasztási és fizetési lehetőséget kínál.

Összefoglalás
A PowerScale tárolórendszerek egyesítik a Dell EMC vezető PowerEdge szervereit    OneFS tárolószoftverének legjobb tulajdonságaival. A PowerScale-t azért fejlesztették ki, hogy támogassa az ügyfeleket a nagy adatközpontokban, a peremlokalizációkban és a nyilvános felhőben tárolt adatok kezelésében, illetve lehetőséget nyújtson a meglévő Isilon rendszerek kibővítésére egy igen hatékony adatfeldolgozási réteggel.

A PowerScale OneFS operációs rendszer új szoftveres lehetőségeket vezet be, beleértve a továbbfejlesztett adatcsökkentési technológiát, az objektumokhoz való hozzáférést az Amazon S3 protokoll szerint, valamint a konténer-kezelő platformok támogatását (Ansible, Kubernetes és OpenShift).

A Dell EMC DataIQ szoftver segíti a szervezeteket a magán és a nyilvános felhőkben tárolt strukturálatlan adatok felfedezésében, megértésében és feldolgozásában.

A Dell Technologies On Demand modell lehetővé teszi a kapacitás módosítását a pillanatnyi igények függvényében.