A számítógépes kiegészítő eszközök ugyanolyan fontosak, mint egy jó gép. Nemcsak a használat kényelmére, hanem a mindennapi munka hatékonyságára is hatással vannak. Ezért hoztuk létre a vezeték nélküli egerek új generációját: a meghosszabbított akkumulátor-élettartammal és két csatlakozási típussal, és ez előnyök jéghegyének a csúcsa.

A Dell vezeték nélküli egerek három új modelljét vezeti be a piacra:

  • MS5320W Multi-device vezeték nélküli egér
  • MS5120W Mobile Pro vezeték nélküli egér
  • MS3320W Mobile vezeték nélküli egér

Velük egyidőben egy nagyszerű vezeték nélküli billentyűzet és egérkészlet is bemutatkozik: A KM7120W és az új MS3220 Laser Wired Mouse vezeték nélküli egér.

Mi különbözteti meg ezeket az eszközöket?

Elfelejtheted az akkumulátor cseréjét. Igazából a töltést is
A Dell vezeték nélküli egerek már a korábbi generációi is hosszú élettartamú – akár 18 hónap – akkumulátorral bírtak. Ennek ellenére a cég mérnökei úgy döntöttek, hogy ez még nem a teljesen kényelmes megoldás – továbbra is fennállhat olyan helyzet, amikor a felhasználó figyelmen kívül hagyja az alacsony energiaszint jelzést, aminek következtében hirtelen nem tudja az egeret használni, és arra kényszerül, hogy idegesen egy töltő vagy akkumulátor boltot keressen.

Az új generáció akár 36 hónapig működhet zökkenőmentesen. Fontos szempont, hogy ez vonatkozik az összes Dell vezeték nélküli egérre és a KM7120W billentyűzet szettjére vonatkozik.

Vezeték nélküli kapcsolat – válaszd ki a számodra megfelelő módszert
A vezeték nélküli egereket fel lehet osztani a számítógéphez való kapcsolódás módja szerint: rádiójellel vagy – ritkábban – Bluetooth-on keresztül. Az első megoldás hatékonyan működik még a számítógéptől való nagyobb távolságról is (ami hasznos lehet például egy prezentáció során), de további vevőkészülék használatát is megköveteli, amely az egyik USB-portot elfoglalja. A Bluetooth viszont – mindaddig, amíg notebookunk támogatja az ilyen típusú kapcsolatot – nem igényel további kiegészítőket, de ritkábban működhet jól, amikor az egérrel messzebb kerülünk a számítógéptől.

A jó hír az, hogy a Dell új vezeték nélküli egerei mindkét csatlakozási lehetőséget kínálják, az Ön igényeitől és preferenciáitól függően. Legyen szó rádiós kommunikációról (2,4 GHz) vagy Bluetoothról (5.0 verzió) – az egér működni fog, és támogatni fogja a kényelmes számítógépes használatot.

Egy kis egér hosszú élettartama
Mennyire tartósak az új Dell egerek? A billentyűzetek megfelelően hosszú ideig fognak jól működni? A görgő nem fogja a kivetített képet elmozgatni? A Dell egyszerű és konkrét válaszokat ad ezekre a kérdésekre: 3 év garancia. Az új egerek és az új KM7120W billentyűzet szett nagyon tartós, problémamentes eszközök.

Dell Peripheral Manager az egyszerű kezelhetőség érdekében
Az új egérmodellek már tartalmazzák a Dell Peripheral Manager szoftvert az egerek és billentyűzetek hatékony konfigurálásához és egyszerű kezeléséhez. Ezenkívül lehetővé teszi az egér párosítását a számítógéppel és annak használatát, a csatlakoztathatóság és az akkumulátor töltöttségi szintjének ellenőrzését, valamint a szoftver hatékony frissítését.

Konzisztens kialakítás, különféle lehetőségek
Az új Dell vezeték nélküli egerek kombinálják a közös kialakítást, az 1600 DPI felbontást és az optikai technológia (LED) használatát is. Méretük és a – képességeik – azonban a legjobb alkalmazási területtől függően változnak.

Az MS3320W modell (fekete vagy titánszürke színben) egy egyszerű, kicsi egér mindennapi használatra, természetesen kétféle csatlakoztathatósággal és egy akkumulátorral, amely akár 36 hónapig is üzemeltethető (a felső panelen lévő LED-el együtt tájékoztatva az állapotáról).

Az MS5120W modell (szintén fekete vagy titánszürke színben) egy nagyszerű, kicsi egér, amelyet kifejezetten a mobil felhasználók számára terveztek. Az MS3320W modell összes előnye mellett további két – a készülék bal oldalán elhelyezkedő – programozható nyomógombot tartalmaz, valamint a beépített görgő oldalra dönthető képességét (döntési funkció) a kép vízszintes elmozdításához.

Az MS5320W csúcsmodell (csak titánszürkében kapható) a legnagyobb és legkényelmesebb az új Dell egerek közül, amelyeket inkább asztali számítógép felhasználóknak szántak. Az ergonómikusabb forma lehetővé teszi a jobb kéz hüvelykujjának jobb elhelyezkedését, tetején pedig további LED-ek találhatók, amelyek a kiválasztott vezeték nélküli kommunikációt mutatják (rádió vagy 2 × Bluetooth 5.0), valamint egy kommunikációs mód kapcsolót (az MS3320W és az MS5120W modellekben az alsó részen található). Az MS5120W-hez hasonlóan, az egér bal oldalán is van két programozható gomb, és a beépített görgetőnél döntési funkciót is kínál.

Érdemes megjegyezni, hogy ugyanaz a felső kategóriás egérmodell is szerepel a KM7120W szettben, amelyet könnyű, vezeték nélküli billentyűzettel párosítanak, külön numerikus szekcióval. Előnyei – a 36 hónapos működés (2x AA elem), a 3 éves garancia és a kétféle csatlakoztathatóság mellett – a választott gombok és a különféle operációs rendszerekhez igazított kész funkciók (hivatkozások) programozhatóságát is tartalmazzák. A behúzható lábak lehetővé teszik a billentyűzet dőlésszögének beállítását, amely a legjobban megfelel az Ön preferenciáinak.

A vezetékes MS3220 hasonló a vezeték nélküli eszközhöz, de más – lézer-felületi – szkennelési technológiát használ. Ennek köszönhetően a 400/800/1600/3200 DPI felbontási tartományban működhet, kényelmes váltással a felső panelen található gomb és a LED-ek segítségével, amelyek tájékoztatják az aktuális beállításról. A készülék fekete és titán-szürke színváltozatban kapható.