A Dell Technologies bemutatta az intelligens számítógépekből, kiegészítőkből, szoftverekből és szolgáltatásokból álló új portfólióját, amely segít a hibrid munkavégzés jövőjének megalapozásában.

„A hibrid munkavégzés már nem csak egy elképzelés vagy kiváltság, ma már ez az általános. A legfontosabb feladatunk a hatékonyság biztosítása minden helyszínen. A legújabb üzleti portfóliónk a közös munkát, az intelligenciát és a biztonságot helyezi előtérbe, és még nagyobb hangsúlyt fektet a mostani, és a jövőben felmerülő igények kiszolgálására” – mondta Ed Ward, a Dell ügyfélmegoldásokkal foglalkozó csoportjának elnöke.

A Dell Technologies új kutatása szerint4 a munkavégzők 44 százaléka szeretné, ha a vezetői biztosítanák a munkavégzéshez megfelelő eszközök és infrastruktúra használatát, illetve lehetőséget a munkavégzés módjának kiválasztására.  A Dell legújabb üzleti termékei segítik az informatikai csapatokat abban, hogy a legideálisabb eszközöket biztosíthassák a felhasználóiknak a munkavégzéshez.

Hatékonyabb hibrid munkavégzés

A Dell Optimizer egy mesterséges intelligenciára épülő szoftvercsomag, amely a világ legintelligensebb, mesterséges intelligenciát alkalmazó számítógépeit is vezérli. Elősegíti a testreszabott felhasználói élmény megvalósítását, az adatvédelmi kockázatok és a zavaró tényezők csökkentését.

  • Adatvédelem: Az új Intelligent Privacy funkcióknak köszönhetően a felhasználók elrejthetik a képernyőről a bizalmas adatokat, és a számítógép automatikusan elsötétül, ha a felhasználó félrenéz. Így a megoldás egyszerre óvja az adatokat és takarékoskodik az energiával.
  • Csatlakoztathatóság: A Dell Optimizer a világ első olyan szoftvere, amely egyszerre több hálózathoz is kapcsolódik,5 azaz a felhasználó egyszerre két vezetékes vagy vezeték nélküli hálózathoz is kapcsolódhat a gyorsabb adatátvitel és letöltések érdekében. A használatával kevesebb pufferelésre van szükség, és akár 30 százalékkal lerövidül a válaszidő.6
  • Együttműködés: A Dell Optimizer továbbfejlesztett zajszűrést biztosít, amely érzékeli a felhasználó környezetét, és tovább csökkenti a nem kívánt háttérzajt mind a felhasználó, mind a hívás további résztvevői számára.

A Dell Optimizer a moduláris üzembe helyezéssel új szintre emeli a könnyű kezelhetőséget. Legyen szó felhasználóról vagy rendszergazdáról, bárki rugalmasan kiválaszthatja a telepíteni kívánt funkciókat.

dell-latitude-9430

A munkavégzés továbbfejlesztése minden szempontból

A Dell egyaránt kínál új termékeket üzleti vezetőknek és felhasználóknak, akik a hordozhatóságot és a kiemelkedő teljesítményt keresik – mindezt a 12. generációs Intel® Core processzorokkal és a legújabb csatlakozási lehetőségekkel kiegészítve (beleértve az 5G-t és az Intel® Wi-Fi 6E-t is).

  • A Latitude 9430 egy ultraprémium laptop vagy 2 az 1-ben modell, amely a világ legkisebb 14 colos, 16:10 képarányú üzleti számítógépe, a 14 colos üzleti számítógépek között a legnagyobb hasznos képernyőfelülettel.7 A termék új, fémes grafitszürke színben érhető el, és egy új FHD-kamerát is kapott a tisztább videóhívások érdekében.
  • A Dell hihetetlenül könnyen hordozható, mégis strapabíró Latitude 7330 Ultralight modellje a világ legkisebb és legkönnyebb 13,3 colos, 16:9 képarányú, üzleti prémium laptopja.8 Bár a minőségi házba zárt gép súlya még az 1 kg-ot sem éri el (0,967 kg9), minden szükséges porttal rendelkezik és a Latitude termékektől elvárható megbízhatóságot nyújtja.
  • Az új Latitude 7000 sorozat nagyobb teljesítményű processzorokkal és DDR5 memóriával rendelkezik, továbbá még jobb hőeloszlást és hangzást kínál. A Latitude 2 az 1-ben eszközöket az új Dell Premier Rechargeable Active Pennel együtt is használhatja: ez a világ első Tile helymeghatározással10 ellátott aktív tolla, amelynek pontos helyét Bluetooth segítségével be lehet azonosítani. A Dell a Latitude 5000 sorozatot is továbbfejlesztette, és bemutatja az új Latitude 3330-at is.
dell-precision-5570

A grafikus alkotómunkát végzők és a mérnökök maximális teljesítményre és hordozhatóságra támaszkodhatnak az új mobil Dell munkaállomásokkal és a hozzájuk ajánlott perifériákkal.

  • Az új Precision 5470 a világ legkisebb, legvékonyabb és legerősebb 14 colos hordozható munkaállomása.11 A modell elérhető akár 12. generációs Intel® Core i9 processzorokkal, 64 GB DDR5 memóriával,12 4 TB tárhellyel és választható NVIDIA RTX A1000 videokártyával. A Dell bemutatta a legvékonyabb és legkisebb 15 és 17 colos hordozható munkaállomásait, a Precision 5570 és 5770 modellt is.13
  • A dizájn még látványosabb lesz a 4K felbontású és USB-C-s elosztóközponttal rendelkező 32 colos és 27 colos Dell UltraSharp monitoron. Ezek a világ első olyan monitorai, amelyek IPS Black technológiával14 pazar kontrasztot, mélyfekete színeket és kényelmesebb betekintési szögeket biztosítanak. Ezek a monitorok a 16:10-es képarányú Dell UltraSharp 30 colos, USB-C-elosztóközpontos monitorral együtt széles színskálát tesznek elérhetővé. Az új kijelzők ComfortView Plus funkcióval rendelkeznek a szem kényelméért, valamint több feladat egyidejű végzését elősegítő funkciókat és megannyi portot biztosítanak.
dell-ultrasharp-30

Mivel a munkavállalók sok esetben különböző helyeken dolgoznak, a megfelelő kiegészítő eszközök és az informatikai szolgáltatások elengedhetetlenek a zökkenőmentes és könnyen igénybe vehető megoldások megteremtéséhez.

  • A kompakt Dell Dual Charge Dock a világ első olyan laptop-dokkolóállomása, amely vezeték nélküli töltőállvánnyal rendelkezik a Qi-kompatibilis okostelefonok és fülhallgatók töltéséhez, és amely akár két 4K monitor használatát is támogatja. Az új és továbbfejlesztett Dell ThunderboltTM Dock jövőbe mutató moduláris kialakításával elősegíti az előző generációs megoldások egyszerű bővítését. A megoldás a Thunderbolt™ 4-nek köszönhetően villámgyors töltést biztosít, és ideális a megszokott munkakörnyezet bővítéséhez akár több 4K-s kijelzővel, és egyéb kiegészítő eszközzel. A nyitott terű irodákhoz az új Dell Universal Dock a legjobb választás, hiszen, kiszámítható felhasználói élményt nyújt bármilyen USB-C-s laptoppal, ráadásul az univerzális dokkolók között a legtöbb porttal rendelkezik.15

A konferenciahívások korában a Dell Speakerphone és a Dell Slim Conferencing Soundbar a világ legintelligensebb Microsoft Team tanúsítvánnyal rendelkező hangszórója16 és soundbarja.17 Mesterséges intelligencia vezérelte zajszűrő funkcióval csökkentik a háttérzajt, miközben megőrzik az emberi hangok tisztaságát, így a felhasználóknak gazdagabb és tisztább hangélményben lehet részük.

  • Azon rendszergazdák igényeit szem előtt tartva, akiknek még gyorsabban kell testre szabott eszközökkel ellátniuk a végfelhasználókat, a Dell 37 új országra terjesztette ki a Connected Provisioning szolgáltatását szerte Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (az EMEA régióban) és Ausztráliában. A felhőalapú kiépítési szolgáltatás felgyorsítja az eszközök konfigurálását, így pillanatok alatt célba juttathatók a használatra kész eszközök.
dell-thunderbolt-dock

Fenntarthatóság és biztonság

A Dell minden terméket a fenntarthatóság és a biztonság melletti elköteleződésének jegyében fejleszt ki. Az új portfóliókban még több fenntartható gazdaságból származó alapanyagot használtak fel. Az új csomagolás 100%-ban újrahasznosított és megújuló anyagokból18 készült – és teljes mértékben újrahasznosítható19 –, és elérhető minden új Latitude laptop, Precision mobil munkaállomás és XPS modell esetében.

A Dell kínálja továbbá az iparág legbiztonságosabb üzleti célú számítógépeit20 – mind szoftveralapú, az operációs rendszeren túli védelmi rendszerek, mind hardveralapú, az operációs rendszer képességeit megalapozó védelem használatával. Immáron minden Dell Latitude eszközön elérhető a Self-Healing Image Recovery, amely egy katasztrófa után képes visszaállítani az operációs rendszert.

 

Hivatkozások:
1 Az 5470-es modellben található 45 W-os CPU és a konkurens 14 colos munkaállomások 2022. márciusi összehasonlítása alapján.
2 A Dell 2021 októberében készült belső elemzése alapján. 
3 A Dell által a versenytársak termékeinek nyilvánosan elérhető adatai alapján 2021 novemberében összeállított elemzés szerint.
4 A Dell Technologies tanulmánya. 2021 augusztusától októberéig végzett terepmunka alapján.
5 Jogi nyilatkozat: Az egyidejű többhálózatos kapcsolat vezetékes és vezeték nélküli hálózatokkal is működik. Egyes Dell platformokon USB Wi-Fi-adapter szükséges a második Wi-Fi-hálózathoz történő csatlakozáshoz.  A Dell 2021 szeptemberében elvégzett belső elemzése alapján.
6 A Dell 2020 júniusában végzett tesztjei alapján, amelyek során az engedélyezett és a letiltott ExpressConnect melletti teljesítményt hasonlították össze. A tényleges eredmények ettől eltérhetnek.
7 A Dell 2021 októberében készült belső elemzése alapján. 
8 A Dell 2021 szeptemberében elvégzett belső elemzése alapján. A „legkisebb” a laptopok teljes felületére vonatkozik.
9 A tömeg a konfigurációtól és a gyártási körülményektől függően változhat.
10 A Dell 2022 januárjában elvégzett belső elemzése alapján.
11 Az 5470-es modellben található 45 W-os CPU és a konkurens 14 colos munkaállomások 2022. márciusi összehasonlítása alapján.
12 A rendszermemória méretétől és egyéb tényezőktől függően előfordulhat, hogy a videókártya a rendszermemóriát is használja.
13 A 2022 márciusában elvégzett belső elemzés alapján.
14 A Dell által nyilvánosan elérhető adatok alapján 2021 augusztusában készített elemzés szerint.
15 A Dell 2021 novemberében elvégzett belső elemzése alapján.
16 Az itt felsorolt, a Microsoft Teams tanúsítványával rendelkező soundbarok és hangszórók összehasonlító elemzése alapján: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-teams/across-devices/devices, 2021. szeptember.
17 A „legintelligensebb” állítás alapja, hogy a Dell Slim Conferencing Soundbar az egyetlen olyan, Microsoft Teams által tanúsított soundbar, amely mesterséges intelligencián alapuló zajszűrést alkalmaz. A Microsoft Teams tanúsítványával rendelkező soundbarok 2021 augusztusában készített összehasonlító elemzése alapján.
18 A Dell új prémium csomagolása 100%-ban újrahasznosított vagy megújuló anyagokból készül, és elsőként felel meg a 2030-ra kitűzött nagyszabású célunknak. Körülbelül 78% újrahasznosított anyag és 22% megújuló anyag FSC papírszálak formájában. Nem számítva a rendeléshez adható, a dobozban érkező opcionális elemeket.
19 A Dell új laptopcsomagolása 100%-ban újrahasznosítható. A papír csomagolóanyagok helyi újrafeldolgozásban újrahasznosíthatóak, ahol ez elérhető. A tasak újrahasznosított műanyagból készül, és egyéb vékony műanyagokkal együtt újrahasznosítható.
20 A Dell 2021 januárjában elvégzett elemzése alapján.