A Dell Technologies két AMD-alapú gamer laptopot mutatott be, a Dell G15 Ryzen Editiont és az Alienware m15 Ryzen Edition R5-öt. Az Alienware 14 év után először jelentkezett olyan modellel, amelyben AMD processzor dolgozik. Mindkét laptop NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú videokártyával rendelkezik, és a velük egyidejűleg bemutatott Dell monitorokkal kiegészülve tökéletes gamer állomást alkotnak.

Alienware m15 Ryzen Edition R5
Letisztult formavilág, páratlan vizuális élmény és kiemelkedő teljesítmény egy könnyen hordozható laptopban: ezt kínálja az Alienware m15 Ryzen Edition R5.
A játékosok az elérhető leggyorsabb nagyfelbontású kijelzőkkel élvezhetik a gördülékeny játékot a 15 colos Alienware notebookokban: akár QHD felbontású 240 Hz-es, vagy FHD felbontású 360 Hz-es panelekkel. Ez az első Legend 2.0-alapú Alienware notebook, amely a Dark Core dizájnelemmel még intenzívebbé teszi a játékélményt: a laptop a szélétől befelé haladva sötétebb árnyalatokat alkalmaz, így könnyebb a játékra koncentrálni. A különleges megjelenést különleges technológiai megoldások egészítik ki:

  • Akár AMD Ryzen 5000 H sorozatú mobilprocesszorok és NVIDIA® GeForce RTX™ 30-as sorozatú laptopvideokártyák.
  • A felhasználó által bővíthető, 3200 MHz-es DDR4 memória, amely most először került egy 15 colos Alienware notebookba.
  • Az új Silky-Smooth High-Endurance festékformulát először alkalmazták Alienware notebookon. Ez a festék a szennyeződésekkel szemben ellenállóbbá, ugyanakkor selymesen sima tapintásúvá teszi a laptopot.

A modell az Cherry MX-szel közösen kifejlesztett ultraalacsony profilú mechanikus billentyűzettel is elérhető, amely a gyártótól megszokott gépelési élményt és billentyűnként szabályozható RGB-világítást biztosítja.

Dell G15 Ryzen Edition
A Dell új 15 colos laptopja, a Dell G15 Ryzen Edition széles körben elérhetővé teszi a tripla „A” kategóriás játékokat.
A laptop megújult külsővel érkezik: karcsú a kialakítása, két oldalon keskeny szegélyű kijelzővel rendelkezik, és alacsony VOC-tartalmú és vízbázisú festék borítja. Az új G15 belsejében az Alienware ihlette kialakítás gondoskodik a lehető legjobb légáramlásról az optimális hűtés és a hatékony hőleadás érdekében. A laptopot kifejezetten a játékosok igényeire szabták:

  • Akár AMD Ryzen 5000 sorozatú processzorok, NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú laptopvideokártyák és a felhasználó által bővíthető, 3200 MHz-es DDR4 memória biztosítja a teljesítményt.
  • A G sorozatú termékeken megtalálható a „Game Shift” funkcióbillentyű, amellyel a játékmenetek során azonnal megnövelhető a hűtési teljesítmény.
  • Alacsony kékfény-kibocsátású, 120 vagy 165 Hz-es panelekkel szerelték fel, továbbá egy 360 Hz-es kijelzővel is elérhető lesz idén tavasszal.

Dell gamer monitorok
A fentieken kívül a vállalat négy Dell Gaming monitort is bemutatott, mindezeket a multiplayer és a nyílt világú szerepjátékok, illetve a versenyszimulátorok igényeire szabva.
A Dell 25 gamer monitor (S2522HG) lenyűgöző, 240 Hz-es képfrissítési gyakoriságot és 1 ms-os válaszidőt kínál. Elsősorban a versenyszimulátorokhoz ajánlott, ahol minden képkocka számít. Az IPS technológiának köszönhetően a monitor minden betekintési szögből egységes, jól látható képet jelenít meg. A Dell 25 gamer monitor NVIDIA® G-SYNC® Compatible minősítéssel rendelkezik, emellett támogatja az AMD FreeSync™ Premium technológiát is1, így egyenletes és folyamatos megjelenítést biztosít.
A Dell új, ívelt VA gamer monitorai (a 27, a 32, illetve a 34 colos modell egyaránt) támogatják az AMD FreeSync™ Premium vagy Premium Pro technológiát, gondoskodva a megszakításmentes szórakozásról.

  • A Dell 27 és 32 ívelt gamer monitor (S2722DGM és S3222DGM) tökéletes választás annak, aki QHD felbontásban élvezné a játékot: 165 Hz-es képfrissítési gyakoriság, 2 ms-os válaszidő a tiszta képért és a gyors reakciókért.
  • A Dell 34 ívelt gamer monitor (S3422DWG) 34 colos WQHD felbontású kijelzője teljesen valósághű képet nyújt. A magával ragadó élénk színek, a VESA DisplayHDR 400 technológia támogatása és a 90 százalékos DCI-P3 színlefedettség páratlan vizuális élményt nyújt. Mindez a 144 Hz-es frissítési gyakorisággal kiegészülve biztosítja a folyamatos játékot.

Mind a négy új monitor támogatja a játékkonzolok változó frissítési gyakoriságú (Variable Refresh Rate – VRR) megjelenítési funkcióját, így konzolokhoz is ideális választást jelentenek. Minden egyes Dell gamer monitorhoz hároméves Premium Panel & Advance Exchange2 garancia jár. Ennek köszönhetően az ügyfélszolgálat egy munkanapon belül kiküld egy cseremonitort, ha csak egyetlen hibás képkocka is van az eredeti panelen.

Támogatás és szolgáltatások
A Dell az ügyféligények kiszolgálása és az egyszerű használat érdekében teljes körű támogatást kínál minden Alienware és G sorozatú számítógéphez.
Az új gamerlaptopokkal és monitorokkal kapcsolatosan további információt az itt olvasható sajtóanyagunkban talál.

Hivatkozások:
1 Az AMD FreeSync™ technológia használatához AMD Radeon™ grafikus vezérlő és az AMD által hitelesített, a FreeSync technológiát támogató kijelző szükséges. Az AMD FreeSync™ Premium kötelező alacsonyképkockaszám-kompenzációt és legalább FHD felbontás esetén minimum 120 Hz-es frissítési sebességet igényel. Az AMD FreeSync™ Premium Pro technológia használatának feltétele, hogy a kijelző megfeleljen az AMD FreeSync Premium Pro követelményeinek. A teljes körű tájékoztatás a www.amd.com/freesync oldalon érhető el. A vásárlás előtt érdeklődjön a megoldás elérhetőségéről a rendszer gyártójánál.
2 A prémium garancia keretében egy cseremonitort biztosítunk, ha a vásárló a korlátozott hardverjótállás ideje alatt akár egyetlen hibás képkockát is azonosít a panelen. Az Advanced Exchange szolgáltatás keretében cserealkatrészt vagy csereterméket küldünk, ha a telefonos/internetes diagnosztika hibát állapít meg. Ha a vásárló nem szolgáltatja vissza a hibás terméket, díjfizetésre kötelezhető. Lásd: dell.com/servicecontracts.
3 Az előfizetés díjának megfizetése minden hónap azonos napján történik a jogosultsági időszak végéig vagy az előfizetés lemondásáig. A szolgáltatást bármikor lemondhatja a Dell Digital Locker felületén vagy a Dell telefonos ügyfélszolgálatán keresztül. Ha szeretné elkerülni egy újabb havi díj kifizetését, az automatikus megújítás napja előtt mondja le a szolgáltatást. A megvásárolt számítógéphez járó egyéves hardverjótállásból hátralévő idő a Premium előfizetés lemondása után is érvényben marad.