A Dell Technologies olyan új Precision munkaállomásokat, XPS, illetve gamer számítógépeket és kiegészítőket mutatott be, amelyek emelik a kreatív munka, a játék és a munka élményét minden környezetben.

Kreatív szakembereknek, tervezőknek
A Dell Technologies bemutatta a legújabb, 11. generációs Intel® Core™ vagy Xeon mobilprocesszorokkal felszerelt Precision 5560, Precision 5760, XPS 15 és XPS 17 eszközeit, amelyeket kifejezetten a kreatív munkát végzőknek alkotott meg. A képek és a tervek valósággal életre kelnek a színhű InfinityEdge kijelzőkön. Az XPS 15 OLED megoldással is elérhető. Az új, könnyű és stílusos modellek a legújabb NVIDIA RTX GPU-val és az NVIDIA Studio programmal rendelkeznek.
A továbbfejlesztett Precision 7000-es sorozatú mobil munkaállomások tökéletes választást nyújtanak azoknak, akik nagy terhelést megkövetelő munkafolyamatokhoz, például 8K felbontású tartalmak szerkesztéséhez vagy hatalmas 3D szimulációkhoz keresnek csúcsteljesítményű gépet. A sorozat elérhető akár NVIDIA RTX A5000 grafikus vezérlővel, így a legintenzívebb terhelésekkel is könnyedén megbirkóznak, és a Dell mobil munkaállomásai között elsőként 5G-csatlakozási lehetőségeket is nyújtanak1.

Ha kikapcsolódás, akkor játék
A Dell bejelentette a legújabb Intel® Core™ H sorozatú processzorokkal és az új NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú GPU-kal felszerelt Alienware m15 R6 és Dell G15 gamer laptopokat. Továbbá az Alienware Twitch-csatornáján június 1-jén bemutatják az Alienware X szériát. A nyár folyamán érkező X széria egyesíti a teljesítményt és a stílust az Alienware eddigi legvékonyabb gamer laptopjaiban, számos új hőkezelési technológia és szabadalom segítségével. Emellett a termék csomagolása is tartogat újdonságot, amely az Alienware ikonikus megjelenését hozza vissza, ugyanakkor már az XPS és a Precision sorozatainkhoz is használt fenntartható csomagolást és újításokat alkalmazza.

Munkára tervezve
A modern munkakörnyezet hibrid, állandóan változik, akár egyetlen nap leforgása alatt is. Ezért a Dell az üzleti számítógépeit folyamatosan fejleszti az intelligenciát, az együttműködést és a csatlakozási lehetőségeket szem előtt tartva.

  • Rendkívüli teljesítmény: A Dell nemrég bemutatta az OptiPlex számítógépek új családját, valamint továbbfejlesztette a Precision 3000 sorozatú tornyokat, amelyek immár elérhetők a legújabb, 11. generációs Intel® processzorokkal. A processzorral és a grafikus vezérlővel kapcsolatos fejlesztéseken túl a Latitude, Precision és XPS termékcsaládok bizonyos modelljei újabb funkciókkal, például 3200 MHz-es memóriával, valamint Thunderbolt 4 és 5G-csatlakozási lehetőségekkel bővültek.
  • Fenntarthatóság: A vállalat 2030-ra kitűzött céljait továbbra is szem előtt tartva továbbra is elkötelezett a megújuló és újrahasznosítható anyagok használata iránt, minden termékcsalád esetén. A Latitude 5421 és 5521 modellek esetében a bioműanyagból készült elemek száma növekedett. A Dell továbbra is keresi a lehetőségeket a fenntartható anyagok még kiterjedtebb alkalmazására. Például az új OptiPlex 7090 és a 7090 Small Form Factor a világ első számítógépe, amelynek merevlemeze újra felhasználható, újrahasznosított alumíniumból van (tömegének 20 százaléka)2. Az XPS 15 és 17 termékeink pedig már EPEAT Gold tanúsítvánnyal rendelkeznek.3 De nem csak a termékek, hanem a kiegészítők is egyre környezettudatosabb szemlélettel készülnek. A Dell Ecoloop táskák időjárásálló bevonattal rendelkeznek az autók szélvédőiből kinyert újrahasznosított anyagnak köszönhetően.
  • Hatékonyság: Tanulmányok bizonyítják, hogy a megfelelő kijelzők és kiegészítők használata átlagosan 38%-kal növelheti a hatékonyságot.4 Az új Dell 32 4K USB-C-hub monitorral és az aktív zajszűrős Dell Premier vezeték nélküli ANC headsettel zökkenőmentessé válik a kapcsolatteremtés és az együttműködés, így hatékonyabb munkavégzést tesznek lehetővé.

Hivatkozások:
1 A szolgáltató szélessávú előfizetésének és lefedettségi területének függvényében; a sebesség változhat. További díjak kerülhetnek felszámításra. A részletekért forduljon szolgáltatójához.
2 2001 áprilisában készült belső elemzés alapján. Az OptiPlex 7090 Tower és 7090 Small Form Factor elérhető akár olyan winchesterrel, amelynek 20%-a újrahasznosítható, újrahasznosított alumíniumból van. (2 TB-os 3,5” merevlemezen).
3 A Dell 2021. áprilisi elemzése alapján. Az EPEAT regisztráció termékenként és országonként változik. A regisztráció státusza országonként a www.epeat.net oldalon található.
4 Forrás: Hot Tech Vision and Analysis kutatás, amely a Dell támogatásával készült. Dell Monitor termelékenységi tanulmány: A külső monitorok az irodán kívül dolgozók hatékonyságára gyakorolt hatásának vizsgálata, 2020 június.
5 Jelenleg az Egyesült Államokban érhető el. Idén, az év végén további régiókban is elérhető lesz.