A Dell Technologies bemutatta a 30 éves OptiPlex márka asztali modelljeinek legújabb generációját. A vállalat folyamatosan arra törekszik, hogy jobbá és egyszerűbbé tegye az asztali számítógépek használatát. A vállalat összegyűjtötte ügyfelei visszajelzéseit, hogy azok segítségével átalakítsa a felhasználói élményt, és minden eddiginél könnyebben megvásárolhatóvá és kezelhetővé tegye termékeit. Az új termékcsalád egyszerűbb, miközben minden eddiginél jobb teljesítményt és intelligensebb működést biztosít.

Dell-OptiPlex-Family

Az OptiPlex 30 év után is megbízható márkának számít a vállalati asztali számítógépek piacán. A Dell Technologies elkötelezett aziránt, hogy a világ legbiztonságosabb1 és legintelligensebb számítógépeit2 kínálja, amelyekre ügyfeleik mindig számíthatnak. Az OptiPlex 10 ügyfele közül 9 úgy gondolja, hogy az OptiPlex jobban teljesít a versenytársainál az egyszerű üzembe helyezés, a támogatások és a megbízhatóság terén.3

A 13. generációs Intel® processzorokkal felszerelt OptiPlex gépeknek mostantól nem lesz sorozat- vagy modellszáma, tehát az ügyfelek többé nem találkozhatnak 3-as, 5-ös vagy 7-es sorozatú gépekkel, csak egyetlen OptiPlex modellel. Az ügyfelek egy egyszerű kétlépéses folyamattal választhatják ki a gép kialakítását, majd az igényeiknek megfelelő funkciókat. A vállalat könnyebb felügyeletet biztosít azáltal, hogy az all-in-one gépeket egy adott típusú BIOS-szal, az összes többi tornyot pedig egy másik típusú BIOS-szal kínálja. Ez időt takarít meg az informatikai részleg számára.

A Dell gépen kívüli BIOS-ellenőrzést is nyújt, amely rögzíti és tárolja a rendszerképet és a támadásra utaló jeleket a BIOS sérülése esetén, amelyek segítségével az informatikai szakemberek azonosíthatják a potenciális jövőbeli fenyegetéseket. A SafeID biztosítja a hitelesítés integritását, mivel egy dedikált biztonsági chipben tárolja és dolgozza fel a fejlett hitelesítő adatokat. Az ügyfeleknek nem kell többé aggódniuk, amikor leadnak egy rendelést, mert a biztonságos összetevő-ellenőrzési szolgáltatás segítségével ellenőrizhetik az üzleti Dell termékeket és azt, hogy a fő összetevők megfelelnek-e a megrendelési és a gyártási specifikációknak, ami megteremti az ellátási lánc biztonságát.

Az OptiPlex számára továbbra is fontos a megbízható felhasználói élmény, ezért a termékek szigorú minőség-ellenőrzésen átesett, fenntartható és tartós alkatrészek felhasználásával készülnek. Ebben az évben a Dell OptiPlex asztali számítógépek akár 59,6%-ban felhasználás után újrahasznosított műanyagból készültek.4 Emellett bizonyos Dell OptiPlex asztali számítógépek legalább 10 százalékban újrahasznosított acélból készültek,5 így az ökológiai lábnyom is csökken.

Dell-OptiPlex-AIO

Az új 24 colos all-in-one megoldás kategóriájában a legjobb teljesítményt, hangzást és képi világot nyújtja, mindezt letisztult, elegáns kialakításban. A gép elérhető akár Intel® Core™ i9 processzorokkal, 64 GB DDR5 memóriával és kihúzható FHD vagy 5 MP-es infravörös kamerával, továbbá expressz bejelentkezési és intelligens adatvédelmi funkcióval. Ezen új technológiák biztosítják a lehető legjobb látványt és hangzást, valamint a minden eddiginél biztonságosabb együttműködést. Az új, opcionális ergonomikus állványok és az alacsony kékfény-kibocsátási tanúsítvánnyal rendelkező érintésvezérelt és nem érintésvezérelt panelek egész nap kényelmes használatot biztosítanak.

Az új OptiPlex Micro maximális hatékonyságot biztosít ultrakompakt kivitelben. Akár Intel® Core™ i9 processzorokkal és 64 GB DDR5 memóriával is elérhető. Az idei év egyik kiemelkedő innovációja az OptiPlex Micro (35 W-os) konfigurációhoz elérhető egy Type-C-kábeles tápellátási megoldás. Egyszerűen csatlakoztatható a Type-C-kábel egy Dell USB-C-hub monitorhoz és a Micro (35 W-os) modellhez, így egyetlen kábelen keresztül történik a tápellátás, valamint a videó- és adatátvitel, a munkaterület pedig rendezett és könnyen áttekinthető marad.

Dell-OptiPlex-Micro

Azon ügyfeleik számára, akiknek a Micro által nyújtottnál erősebb teljesítményre vagy több portra van szükségük hasonlóan helytakarékos kialakításban, a Dell frissíti a kis helyigényű gépeinek kínálatát, amelyek mostantól akár Intel® Core™ i9 processzorokkal és 128 GB DDR5 memóriával is elérhetőek.

Végezetül pedig azoknak a felhasználóknak, akik a lehető legnagyobb teljesítményt és kompromisszumok nélküli bővítési lehetőségeket szeretnének, választhatják az új OptiPlex tornyot, amely akár 125 W-os i9-es processzorokkal, csúcskategóriás NVIDIA® grafikus kártyákkal és akár 128 GB DDR5 memóriával is rendelhető.

Dell-OptiPlex-Tower

Az Intel vPro® platform funkciói az új termékkínálatban is megtalálhatók. Az Intel vPro® Essentials és az Intel vPro® Enterprise modern felügyeleti funkciókat és hardveresen megerősített biztonságot kínál, továbbá a modern készenléti állapotnak köszönhetően csökkenti az energiafogyasztást. Emellett az új termékcsalád intelligensebb működésű a Dell Optimizer révén, amely növeli a mesterséges intelligenciára épülő, személyre szabott hatékonyságot.

Az új OptiPlex termékcsalád előre összeállított hibrid munkavégzési megoldásokat kínál, többek között világelső kijelzőket6, a hatékony együttműködést támogató kiegészítőket, valamint tartókat és állványokat. Ezeket integrált termékmegoldásokként terveztek és teszteltek, hogy ügyfeleknek a kategóriában a legjobb felhasználói élményt nyújtsák.

Az új ajánlatok közé tartoznak az opcionális all-in-one állványok, amelyek a Dell kijelzőkkel együtt használva zökkenőmentes dupla kijelzős kialakítást biztosítanak. Az új Dell billentyűzet és egér az optimális konferenciaélményt biztosítja a hatékony együttműködés jegyében. Jelenleg olyan, konferenciahívásokhoz készült Dell kijelzőket és kamerákat kínál a vállalat, amelyek teljes mértékben kompatibilisek a Windows Hello szolgáltatással.

Dell-OptiPlex-Small-Form-Factor

Az idei évtől a hatékonyság további növelése érdekében minden Dell perifériaeszköz zökkenőmentesen együttműködik a Dell Optimizer technológiájára épülő perifériaeszköz- és kijelzőkezelő megoldással.

Szerkesztőknek szóló jegyzet

1 Forrás: A Dell 2022 szeptemberében elvégzett belső elemzése alapján. Nem mindegyik funkció érhető el mindegyik számítógéppel. Bizonyos funkciók külön vásárolhatók meg. CLM-005615

2 Forrás: A Dell 2022 októberében elvégzett elemzése alapján. A Dell Optimizer nem érhető el az OptiPlex 3000 sorozatba tartozó, a Latitude Chromebook Enterprise, valamint a Linux-alapú eszközökön. A funkciók elérhetősége és működése modellenként eltérhet. CLM-006018

3 Forrás: A Dell Technologies megbízásából az ESG által 2021. április 27. és 2021. május 8. között elvégzett „Dell OptiPlex Reliability and Satisfaction Survey” (A Dell OptiPlex megbízhatóságával és a felhasználóinak elégedettségével kapcsolatos felmérés) alapján. Az eredmények olyan informatikai döntéshozóktól származnak, akiknek ráhatásuk és rálátásuk van a szervezetük asztali számítógépek vásárlására vonatkozó döntéseire és támogatási környezetére (válaszadók százalékos aránya, N=202). Nem használható Kínában, Kolumbiában és Guatemalában. CLM-003495

4 Megjegyzés: A tömeg modellenként eltérő lehet CLM-007154

5 Megjegyzés: Az újrahasznosított acél tömege modellenként eltérő. CLM-007155

6 Forrás: IDC Worldwide Quarterly PC Monitor Tracker, Q4 2022 (negyedéves kimutatás a személyi számítógépekről, 2022 harmadik negyedéve)