• A Dell PowerEdge szervercsalád új tagjai felgyorsítják a szuperszámítógépek (HPC) és a mesterséges intelligencia működését és az új folyadékhűtési rendszerek még gazdaságosabbá teszik azok működtetését
  • A Dell Quantum Computing Solution a hibrid kvantum-számítástechnikát integrálja a meglévő hagyományos számítástechnikai rendszerekbe
  • A Dell Validated Design for HPC – Risk Assessment nagy adathalmazok elemzésével segít a pénzügyi intézeteknek felgyorsítani a hitelajánlatok és a kockázati szintek összehangolását

A Dell Technologies bővíti a szuperszámítógépekhez kapcsolódó (HPC) portfólióját, amelyek lehetőséget biztosítanak a cégeknek a hatékony fejlesztésre. A Dell olyan új technológiákat és szolgáltatásokat kínál, amelyek segítik az ügyfeleket a teljesítményigényes alkalmazások működtetésében, miközben a szuperszámítógép-képességeket hozzáférhetőbbé teszik a vállalkozások számára.

Dell-PowerEdge-Servers-AI-Quantum Computing

„Az ügyfelek igyekeznek korszerűsíteni informatikai környezetüket és kihasználni a fejlett számítási képességeket a feldolgozás és az elemzés felgyorsítása érdekében. A Dell Technologies új szerverei és megoldásai minden vállalkozás számára hozzáférést biztosítanak olyan technológiákhoz, amelyek korábban csak a világ legnagyobb kutatóintézetei és kormányzati szervei számára voltak elérhetők. Így a kisebb cégeknek (kkv-knak) is lehetősége lesz, hogy megbirkózzanak a szuperszámítógépekkel, megkönnyítsék a mesterséges intelligencia bevezetését és előrelendítsék vállalkozásukat” – mondta Rajesh Pohani, a Dell Technologies PowerEdge-, szuperszámítógép- és Core Compute-portfólióért és -termékmenedzsmentért felelős alelnöke.

Dell PowerEdge szerverek a fejlett modellezés és adathalmazok élvonalában

Az új Dell PowerEdge szerverek segítenek a cégeknek az MI- és a szuperszámítógép-kezdeményezések bevezetésében, hogy gyorsabban érjenek el jobb eredményeket. Az Intel és az NVIDIA közreműködésével tervezett új rendszerek lehetővé teszik, hogy a cégek a mesterséges intelligenciát használják a modell betanításra, szuperszámítógép-modellezésre és -szimulációra, core-to-edge következtetések levonására és adatvizualizációra és Smart Cooling technológiát használnak. Ennek a moduláris hűtési technológiának köszönhetően akár levegő-, akár folyadékhűtéses rendszerben nagyon jó hűtési energiahatékonyságot, alacsony PUE mutatót érhetünk el. Továbbá elérhető a Dell Power and Cooling Solutions szolgáltatás is, amely a meglévő adatcentrumok optimalizálását és új rendszerekhez való illesztését vizsgálja meg.

  • PowerEdge XE9680 – A Dell első nagy teljesítményű, nyolc NVIDIA H100 vagy A100 Tensor Core GPU-val ellátott szervere léghűtéses kialakításával optimális teljesítményt nyújt az MI-terhelésekhez a két hamarosan megjelenő, 4. generációs, skálázható Intel Xeon processzor és nyolc NVIDIA GPU segítségével.
  • PowerEdge XE9640 – Új 2U méretű, optimalizált teljesítményű, 4 GPU-val ellátott PowerEdge szerver, amely Intel Xeon processzorokkal és Intel Data Center Max Series GPU-kkal rendelkezik. A közvetlen folyadékhűtéssel ellátott rendszert úgy tervezték, hogy nagyobb racksűrűséggel csökkentse az energiaköltségeket.
  • PowerEdge XE8640 – Léghűtéses, 4U méretű, optimalizált teljesítményű, 4 GPU-val rendelkező szerver, amely négy NVIDIA H100 Tensor Core GPU-t és NVIDIA NVLink technológiát, valamint két hamarosan megjelenő, 4. generációs, skálázható Intel Xeon processzort kapott. A megoldás célja, hogy segítse a vállalkozásokat a gépi tanulási modellek kifejlesztésében, betanításában és telepítésében az elemzések felgyorsítása és automatizálása érdekében.

Kvantumtechnológiák könnyebb integrálása a meglévő infrastruktúrába

A Dell Quantum Computing Solution használatával a vállalatok elkezdhetik kihasználni a kvantumtechnológián alapuló gyorsabb számítás előnyeit. Ez a megoldás segíti az ügyfeleket az algoritmus folyamatok gyors kidolgozásában az olyan összetett felhasználási esetek megoldásáért, mint például a kémiai és anyagszimuláció, a természetes nyelvi feldolgozás vagy a gépi tanulás felgyorsítása.

Ez a skálázható, hibrid, klasszikus-kvantum platform a Dell PowerEdge szerverekre épült klasszikus kvantumszimulátorát használja. Ez a megoldás az IonQ kvantumtechnológiával együtt integrálja a hibrid kvantum-számítástechnikát a meglévő hagyományos számítási rendszerekbe. A teljesen integrált Qiskit Dell Runtime és IonQ Aria szoftver segítségével a kvantum-számítások helyszíni és felhőalapú kvantumgyorsítással is futhatnak.

Szuperszámítógépek bevezetése a gyorsabb és hatékonyabb kockázatértékelés érdekében

A gyors ütemben fejlődő globális pénzügyi ágazatnak olyan technológiákra van szüksége, amelyek mérhetővé teszik a befektetések megtérülését. Az új Dell Validated Design for HPC – Risk Assessment nagy adatmennyiségű szimulációkat futtat szuperszámítógépeken. Ilyenkor nagy mennyiségű korábbi és valós idejű adatot vizsgál a rendszer a kockázat és a megtérülés szempontjából. A gyorsabb elemzés érdekében a szimulációk GPU-gyorsítású Dell PowerEdge szervereken futnak, Red Hat® Enterprise Linux® és NVIDIA Bright Cluster Manager® szoftverrel.

A validált kialakítás optimális konfigurációkat kínál a pénzügyi szolgáltató intézmények számára a rendszerteljesítmény és hatékonyság szempontjából. Ezeket a konfigurációkat a Dell HPC-mérnökei és terhelési szakértői az adott felhasználási esetre tervezik, jóváhagyják és szükség esetén hangolják. Az eredmény olyan moduláris IT-építőelemek sora, amelyek egyszerűsített tervezést, konfigurálást és gyorsabb megrendelést tesznek lehetővé.

Elérhetőség

  • A Dell PowerEdge XE9680, XE8640 és XE9640 a tervek szerint 2023 első felében lesz világszerte elérhető.
  • A Dell Quantum Computing Solution már elérhető az Egyesült Államokban és Kanadában.
  • A Dell Validated Design for HPC – Risk Assessment már világszerte elérhető.