Dell EMC PowerStore, legkiválóbb technológiákat használó újszerű infrastruktúra platform választ ad az adatok korszakában felmerülő kihívásokra.

„Ügyfeleink digitális átalakulásának fő akadálya a folyamatos egyensúlyozás az egyre növekvő mennyiségű terhelés támogatása – a hagyományos IT-alkalmazásoktól az adatelemzésig –, a költségkorlátok, illetve a meglévő informatikai infrastruktúra korlátai között. A Dell EMC PowerStore az automatizálást és a következő generációs technológiákat egy új szoftverarchitektúrával egyesíti, hogy olyan infrastruktúrát biztosíthasson, amelynek segítségével a szervezetek átléphetik ezt az akadályt” – mondta Dan Inbar, a Dell Technologies tárolásért felelős elnöke és ügyvezetője.

‌‌ 

Az adatkorszakhoz illő infrastruktúra
A hatkilences, 99,9999%-os rendelkezésre állású2 PowerStore használatával a szervezetek felgyorsíthatják a döntéshozatal és az adatokhoz való hozzáférés folyamatát, illetve az alkalmazások teljesítményét is javíthatják.

 • Bármilyen terheléshez: A PowerStore egyszerűsíti az informatikai infrastruktúrát azáltal, hogy a hagyományos és modern terhelések széles körét támogatja a blokkos, fájl-alapú és VMware vVol hozzáférési móddal, scale-up és scale-out módon bővíthető architektúrájával.
 • Optimalizált teljesítmény: A PowerStore akár hétszer gyorsabb,3 és háromszor rövidebb válaszidővel rendelkezik, mint a Dell EMC korábbi midrange tárolói4, köszönhetően a teljes körű NVMe-kialakításnak, és a Storage Class Memory használatának a kétportos Intel® Optane™ SSD-k támogatásával.
 • Hatékonyság, kompromisszumok nélkül: Az ügyfelek költséget és kapacitást takaríthatnak meg a folyamatosan működő deduplikációval, tömörítéssel és a garantált 4:1-es arányú adatmennyiség-csökkentéssel.5

„Ahogy a szervezetek modernizálják informatikai infrastruktúrájukat, olyan technológiákra kell áttérniük, amelyek egyszerűsítik az üzemeltetést, kiiktatják az összetett folyamatokat, és az exponenciális adatnövekedéssel párhuzamosan képesek fejlődni. A Dell EMC a PowerStore fejlesztésénél infrastruktúra-központú szemléletet alkalmazott, így egy olyan platformot hozott létre, amely képes megfelelni napjaink informatikai kihívásainak miközben kellően rugalmas és bővíthető ahhoz, hogy a jövőben felmerülő igényeket is kielégítse” – Eric Burgener, az IDC infrastruktúra-rendszerekért, platformokért és technológiákért felelős csoportjának kutatási alelnöke.

A gépi tanulás és az intelligens automatizálás lehetővé teszi az alkalmazások és szolgáltatások gyorsabb működésbe állítását, és akár 99 százalékkal csökkentheti a tároló kötetek megfelelően kiegyensúlyozott elosztására fordított időt.6

 • Programozható infrastruktúra: Egyszerűsíti az alkalmazásfejlesztést, az üzembehelyezési időt pedig napokról másodpercekre csökkenti7 a VMware integrációjával, valamint az olyan piacvezető felügyeleti keretrendszerek támogatásával, mint a Kubernetes, az Ansible vagy a VMware vRealize Orchestrator.
 • Autonóm infrastruktúra: A beépített gépi tanulás automatizálja az olyan munkaigényes folyamatokat, mint a kötetek elhelyezése, a kötetek mozgatása, a terheléselosztás vagy a problémamegoldás.
 • Az infrastruktúra elemzések: A Dell EMC CloudIQ tárolófigyelő és -elemző szoftver egyesíti a gépi tanulás és az emberi intelligencia előnyeit, így a valós idejű teljesítmény-, a kapacitáselemzés és az előzmények követése egyetlen nézetben jeleníti meg a Dell EMC infrastruktúrát. A Dell Technologies a még jobb átláthatóság érdekében a jövőben a teljes infrastruktúra-portfóliójára vonatkozóan bevezeti a CloudIQ-t.

A PowerStore átalakítja az adatközponti műveleteket, így a szervezetek a folyamatosan változó üzleti igényeknek megfelelően fejlesztik az infrastruktúrájukat.

 • Konténer-alapú architektúra: A PowerStoreOS, a rendszer konténer-alapú szoftverarchitektúrája lehetővé teszi a szolgáltatások hordozhatóságát, a szabványosítást és az új képességek gyors piaci bevezetését.
 • Bemutatkozik az AppsON: Az egyetlen olyan egyedi fejlesztésű tároló, amely beépített VMware ESXi Hypervisort tartalmaz,8 és a nagyobb rugalmasság érdekében a rendszergazdák közvetlenül a tárolóra telepíthetik az alkalmazásokat. Az iparágban elsőként az AppsON nyújt ideális megoldást a központi vagy peremhálózati, és az infrastruktúra alkalmazásaiban található nagy adatmennyiségű terhelésekhez.
 • Egyszerű adatmigrálás: A PowerStore Manager varázsló új, natív eszközeivel az ügyfelek a teljes adatmozgatást kevesebb mint tíz kattintással automatizálhatják.9 Az ügyfelek számos lehetőség közül választhatnak az olyan meglévő tárhelyekből történő migráláskor mint a Unity, az SC, a PS sorozat, a VNX vagy az XtremIO.

Anytime Upgrades lehetőség
Dell EMC Future-Proof Program részeként az Anytime Upgrades, az iparág legrugalmasabb vezértlőfrissítési programja több választási lehetőséget jelent, illetve a kiszámíthatóság mellett a befektetések értékének megőrzését is biztosítja.10

Más vezérlőfrissítési programoktól eltérően az ügyfelek 180 nap után is bővíthetik vagy megnövelhetik a PowerStore teljesítményét és kapacitását.11 Az Anytime Upgrades és a Dell EMC PowerStore adaptív architektúrájának kombinációjával hatékonyan kiküszöbölhetők a platformok közötti migrálás által okozott fennakadások.

Rugalmas felhőszolgáltatás a PowerStore-ral
Az ügyfelek a meglévő felhőstratégiájuknak és üzleti igényeiknek megfelelően helyezhetik üzembe a PowerStore-t:

 • A Dell Technologies Cloud Validated Designs for PowerStore alapján készített architektúrák a legnagyobb terhelések rugalmas telepítését is lehetővé teszik hibrid felhőkörnyezetekben.
 • A Dell EMC Cloud Storage Services a PowerStore tárolót közvetlenül összekapcsolhatja az összes főbb nyilvános felhő szolgáltatással, beleértve az Amazon Web Services (AWS), az Azure és a Google Cloud szolgáltatását is. A Cloud Storage Services részeként elérhető az adatok vészhelyreállítási szolgáltatása (Data Recovery as a Service – DRaaS) is, amely a Vmware Cloud on AWS-t használja.
 • A PowerStore további tárolási lehetőségként is üzembe helyezhető a Dell EMC PowerOne infrastruktúrában, ami felgyorsíthatja a szervezetek áttérését a felhőalapú üzemeltetésre.

Elérhetőség

 • A Dell EMC PowerStore már világszerte elérhető.
 • A Dell EMC PowerStore a PowerOne infrastruktúrájának választható lehetőségeként idén nyáron lesz elérhetővé.

Hivatkozások
1 IDC WW Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker, 2019Q4, March 12, 2020 – Vendor Revenue
2 A Dell Technologies, Dell EMC PowerStore 2020. áprilisi specifikációja alapján,. A tényleges rendszer rendelkezésreállása változhat.
3 A Dell 2020 márciusában készült PowerStore 9000 4x cluster és Unity XT 880 összehasonlítása alapján 8K véletlenszerű, 70/30-as olvasási/írási aránnyal, tömörítéssel és deduplikációval.  A tényleges teljesítmény változhat a konfiguráció, használat és a gyártási változatok szerint.
4 A Dell 2020 márciusában készült PowerStore 9000 és Unity XT 880 késleltetés összehasonlítása alapján, 300K IOPS, 8K véletlenszerű, 70/30-as olvasási/írási aránnyal, tömörítéssel és deduplikációval. A tényleges eredmények ettől eltérhetnek.
5 Az ügyfélalkalmazások esetében a 4:1-es átlagos arány garantált.  Az egyes alkalmazások esetében az arányok eltérőek lehetnek.  A részleteket a Future-Proof program általános szerződési feltételei tartalmazzák.
6 A PowerStore cluster és a hagyományos többtárolós üzemeltetéshez szükséges munkaidőt összevető, 2020. márciusi Dell-elemzés alapján.  A figyelembe vett tényezők az adatmennyiségek migrálásához szükséges monitorozási, tervezési, meghatározási és végrehajtási tevékenységeket fedik le.  A tényleges eredmények ettől eltérhetnek.
7 A terhelések Ansible- és vRO-vezérlésintegrációval és ezek nélkül történő üzembe helyezéséhez szükséges erőforrások a 2020. márciusi Dell-elemzés alapján. A figyelembe vett tényezők az adatmennyiségek migrálásához szükséges monitorozási, tervezési, meghatározási és végrehajtási tevékenységeket fedik le. A tényleges eredmények ettől eltérhetnek.
8 A Dell által a fő tárhelyszolgáltatók aktuális megoldásainak nyilvánosan elérhető információi alapján 2020 áprilisában készített elemzés szerint. Az ESXi hipervizor a PowerStore X-modellek esetében érhető el.
9 A Dell belső elemzése alapján, amely a tömbök működést nem zavaró migrálásának a PowerStore beépített, a Unity, az SC sorozat, a PS sorozat és a VNX-tömbök migrálásához készült eszközeivel történő végrehajtásához szükséges minimális erőfeszítésről készült 2020 márciusában.  A tényleges eredmények ettől eltérhetnek. A beépített migrálási eszközökhöz készült XtremIO-támogatás a tervek szerint az idei év egy későbbi pontján válik elérhetővé.
10 A Dell 2020 áprilisában készült elemzése alapján, amely a nyilvánosan elérhető adatok felhasználásával hasonlítja össze a vezérlőfrissítések terén elérhető legmagasabb program- és előfizetési ajánlatokat. A jogosultsághoz értékesítési helyen vásárolt, legalább 3 évre szóló, Anytime Upgrade Select vagy Standard bővítési lehetőséggel rendelkező ProSupport Plus előfizetés szükséges.
11 A bővítés 180 nap elteltével érhető el. A jogosultsághoz értékesítési helyen vásárolt, legalább 3 évre szóló, Anytime Upgrade Select vagy Standard bővítési lehetőséggel rendelkező ProSupport Plus előfizetés szükséges.