A Dell EMC bemutatta a Dell EMC Data Domain és az Integrated Data Protection Appliance (IDPA) adatmentési tároló eszközök portfóliójának új és továbbfejlesztett képességeit, amelyek tényleges rugalmasságot és értékeket kínálnak a vállalkozásoknak, bővített többfelhős képességekkel és hatékonyabb teljesítménnyel. A fejlesztések ezenkívül több választási lehetőséget és beállítást biztosítanak a nagyvállalati szintű adatvédelem megteremtéséhez a középvállalkozások és a nagyobb vállalatok távoli irodái számára.

Az IDC szerint a vállalatok 92 százaléka használ felhőkörnyezetet, 64 százalék pedig többfelhős megoldást alkalmaz.3 Több különböző felhő használata esetén számos vállalat számára nagy kihívást jelent az adatvédelem úgy, hogy közben megfeleljenek a szabályoknak és betartsák a biztonsági előírásokat. Az IDC Dell EMC megbízásából végzett kutatásának  eredményei szerint a többfelhős rendszerek támogatása elismerten a legnagyobb adatvédelmi hiányosság az informatikai átalakulásban.4 A Dell EMC tisztában van ezzel a nehézséggel, és folyamatosan fejleszti az adatvédelmi eszközeit, hogy az ügyfelek csökkenthessék a kockázatokat, és megvédhessék legértékesebb tulajdonukat – az adataikat – a többfelhős környezetekben.

Többfelhős képességek
A Data Domain OS 6.2 és az IDPA 2.3 szoftverek most még több lehetőséget biztosítanak az adatvédelem nyilvános felhőkre való kiterjesztésére. A Cloud Tier támogatása immár – a már korábban is támogatott AWS, Microsoft Azure, Dell EMC Elastic Cloud Storage, Virtustream, Ceph, IBM Cloud Open Storage, AWS Infrequent Access, Azure Cool Blob Storage és Azure Government Cloud mellett – a Google Cloud Platformot és az Alibaba Cloudot is magába foglalja, így nagyobb rugalmasságot biztosít a hosszú távú adatmegőrzés során. Ezenfelül a Cloud Tier új Free-space Estimator Toolja segít a tárhely hatékonyabb felügyeletében, valamint a helyszíni és felhőbeli tárhelyköltségek csökkentésében.
A Dell EMC az AWS GovClouddal, az Azure Government Clouddal és a Google Cloud Platformmal bővítette a helyszínen és a nyilvános felhőkben szoftveralapú adatvédelmet biztosító Data Domain Virtual Edition (DD VE) által támogatott nyilvános felhőszolgáltatóinak rendszerét. Ezzel bővült a korábban támogatott platformok (AWS S3 és Azure Hot Blob) köre. A bővített felhőrendszer a DD VE korábban bejelentett megnövelt kapacitásával – esetenként akár 96 TB – ötvözve biztosítja, hogy az ügyfelek ugyanolyan szintű védelemben részesüljenek a növekvő felhőkörnyezetükben, mint a helyszíni Dell EMC-eszközeik esetében.
Emellett a Native Cloud Disaster Recovery mostantól az IDPA-termékcsalád minden tagjánál elérhető, így az ügyfelek költségtakarékosan, teljes körű irányítás mellett végezhetnek feladatátvételt a felhőkörnyezetre. Az ügyfeleknek mostantól nem kell egy másodlagos vészhelyreállítási webhely létrehozásának és fenntartásának költségei és kezelése miatt aggódniuk, és vészhelyzet esetén könnyedén hajthatnak végre feladatátvételt a nyilvános felhőre, majd a probléma megoldása után visszaállíthatják az eredeti állapotot. A bővítéssel mostantól minden Data Domain- és IDPA-modell támogatja az AWS-t, beleértve a VMware Cloudot AWS-en és a Microsoft Azure Cloud Disaster Recoveryt.
A vállalatoknak az is segítség, hogy a Dell EMC adatvédelmi eszközei modern, könnyen kezelhető felhasználói felülettel rendelkeznek. A rendszergazdák pedig a Data Domain Management Centerben könnyedén, egyetlen felhasználói felületről felügyelhetnek több Data Domain- és DD VE-eszközt is – a helyszínen vagy egy nyilvános felhőben.

Nagyobb teljesítmény
Az IDPA-termékcsalád frissítései a továbbfejlesztett gyorsítótárral mostantól nagyobb teljesítményt biztosítanak az azonnali hozzáféréshez és a visszaállításhoz, így akár négyszer gyorsabb az írási/olvasási teljesítmény (IOPS), ezáltal akár 40 000 IOPS érhető el csupán 20 ms késleltetéssel.5
A Data Domain eszközök pedig gyorsabb visszaállítást biztosítanak a helyszíni készülékekről és gyorsabb lehívást a nyilvános felhőkből. A vállalkozások ezekkel az új fejlesztésekkel mostantól akár két és félszer gyorsabban állíthatják vissza adataikat Data Domain-eszközről1, és akár négyszer gyorsabban hívhatják le azokat a felhőből2 egy Data Domain-eszközre, így szigorúbb SLA-előírásoknak felelhetnek meg.

Több lehetőség a középvállalkozások számára
A választás lehetősége és a méretezhetőség kiemelten fontos az olyan kisebb középvállalkozások számára, amelyeknek vállalati szintű, felhő alapú adatvédelemre van szükségük. A felhőt és a teljesítményt érintő frissítések mellett a Data Domain DD3300 – egy 2U-készülék, amelyet kifejezetten középvállalkozások és távoli irodával rendelkező, nagyobb vállalatok számára fejlesztettek – új hardverfejlesztésekkel is rendelkezik. A DD3300-as termékcsalád mostantól egy további, 8 TB-os tárhelyt kínáló változattal bővült, amely 32 TB-ig méretezhető. Továbbá a DD3300 gyorsabb hálózatkezelési képességekkel bír, támogatja a 10 GbE-t, és bővített biztonsági mentési lehetőségeket kínál a virtuális szalagtárakhoz (VTL) a Fiber Channelen keresztül. Ezek a lehetőségek olyan felhő alapú adatvédelmi megoldást kínálnak a középvállalkozások számára, mely együtt növekszik az igényeikkel.
„Az adatvédelmi eszközök piacának iparági vezetőjeként6 a Dell EMC célja az adatvédelmi portfólió folyamatos megújítása, hogy támogassa és még jobbá tegye a többfelhős környezetek használatát az ügyfelek számára. Eszközeink hatékonyak, egyszerű a használatuk, és a natív felhőképességeknek köszönhetően megkönnyítik a nyilvános felhőkre való kiterjesztést” – nyilatkozta Beth Phalen, a Dell EMC adatvédelmi megoldásokért felelős elnöke.
„A Dell EMC-vel régóta fennálló kapcsolatunk számos sikert eredményezett a vállalkozásunk számára. A Dell EMC Data Domainnel és az IDPA-val alacsonyabb költségeket, nagyobb hatékonyságot és gyorsabb biztonsági mentési és helyreállítási folyamatokat tapasztalunk. Meggyőzőek az elért eredmények, valamint a tény, hogy az adataink mindig biztonságban vannak” – nyilatkozta John McFall, a Security Service Federal Credit Union nagyvállalati technológiáért felelős csoportjának alelnöke.
„Az adatvédelmi intézkedések alapvető részei a digitális átalakulási folyamatnak, amelyen 2020-ig sok vállalkozás át fog esni. Az olyan, biztonsági mentési céllal kialakított eszközök mint a Dell EMC Data Domain és az Integrated Data Protection Appliance az adatok rendelkezésre állását javító folyamatok alappilléreivé váltak. Gyorsabb és megbízhatóbb visszaállítást biztosítanak, más adatvédelmi megoldásokhoz képest kevesebb meghiúsult művelettel, és a legfontosabb, hogy adatvesztés esetén gyorsabb visszaállításra képesek, ami közvetlen hatással van a vállalkozás pénzügyi eredményeire is” – nyilatkozta Phil Goodwin, az IDC kutatási igazgatója.

Elérhetőség
A Dell EMC Data Domain 6.2 Operációs Rendszer, a Dell EMC IDPA 2.3 és a fejlesztések a Data Domain DD3300-hoz elérhetőek a Dell EMC-n és a vállalat arra felhatalmazott partnerein keresztül.

További információ

Hivatkozások:
1 A Dell EMC által 2019 januárjában végrehajtott belső elemzés alapján, amelynek során a DD OS 6.2 és a DD OS 6.1.2 lett összehasonlítva, a Dell EMC DD9300-on futtatva, DD Boost protokollal.
2 A Dell EMC által 2019 januárjában végrehajtott belső elemzés alapján, amelynek során a DD OS 6.2 és a DD OS 6.1.2 lett összehasonlítva, a Dell EMC DD9300-on futtatva, AWS-környezetben.
3 Az IDC előadása a 2018-as VMworld eseményen: Az informatikai átalakulás következő lépései, 2018. augusztus.
4 A Dell EMC által megrendelt IDC-tanulmány: Az adatvédelem üzleti értéke az informatikai átalakulás során, 2018. szeptember.
5 A Dell EMC által 2018 augusztusában végrehajtott belső teszt alapján, amelyben a DD9800-at DD OS 6.1.2-vel tesztelték.
6 Az IDC 3Q18 Purpose Built Backup Appliance (PBBA) Tracker összesített bevételei, valamint a 3Q18 Storage Software és a Cloud Service Qview a tárolószoftverek egyes piaci szegmensei alapján.