A Dell Technologies bővítette belépőszintű munkaállomás portfólióját és bemutatta a kisméretű Precision 3450-et és a toronykivitelű Precision 3650-et. Az új modellek a legnagyobb teljesítményt és számítási kapacitást igénylő feladatokkal is könnyedén megbirkóznak a professzionális processzorok, tárolórendszerek és grafikus vezérlők segítségével – legyen szó szerkesztésről, tervezésről vagy CAD-munkafolyamatokról. A vállalat szoftverfejlesztő partnereivel – például Adobe®, Autodesk® és sokan mások – azon dolgozik, hogy a folyamatos tesztelésnek és optimalizálásnak köszönhetően a lehető legjobb élményt biztosítsák a felhasználóknak.

Az új modellek a legújabb, 11. generációs Intel® Core® vagy Xeon® W-1300 processzorokkal és megnövelt, akár 3200 MHz-es memóriasebességű rendszerekkel rendelkeznek, így könnyedén megbirkóznak a számításigényes feladatokkal. 4. generációs PCI Express® grafikus vezérlővel és tárolási képességgel, valamint a legújabb, professzionális NVIDIA és AMD grafikus vezérlőkkel konfigurálhatók, így ideálisak azok számára, akik nagy adathalmazokkal, illetve 2D vagy 3D CAD használatával dolgoznak. Emellett méretezhető, RAID-kompatibilis tárolókat kínálnak a munkaállomások, hogy elegendő tárhelyet biztosítsanak.

A Precision 3650 munkaállomás remek választás az AR/VR megoldásokon és a mesterséges intelligencián alapuló projektek iránt érdeklődő kreatív szakemberek és adattudósok számára. Az Intel® Deep Learning Boost technológiának köszönhetően képes gyorsan lefuttatni következtetési algoritmusokat nagy adathalmazokon, a VR-kompatibilis lehetőségek pedig magukkal ragadó munkafolyamatokat tesznek lehetővé, hogy az alkotó a lehető legtöbb időt tölthesse a kreatív „zónában”. Az új funkciók, mint a nagy sebességű (20 Gbps) USB 3.2-portok és az opcionális Thunderbolt 4-portok felgyorsítják az adatátvitelt a munkaállomás és a külső eszközök vagy meghajtók között. Néhány hónapon belül a rendszer a következő generációs NVIDIA Ampere architektúrára épülő, NVIDIA RTX technológiával ellátott videokártyákkal is elérhető lesz.

Esettanulmányok

A Precision 3000-es sorozat megbízható, nagy teljesítményű munkaállomásokat kínál, amelyek szinte bármilyen feladatra konfigurálhatók. Íme néhány példa arra, hogy milyen kreatív munkafolyamatok megvalósulását tették már lehetővé:

  • A Theory Studios egy grafikai szakértőkből álló csapat, amely világszerte számos vidámpark és gyermekeknek szóló tévéműsor videóit és animációit alkotta már meg. Alapítója, David Andrade az AMD Radeon™ PRO W5700 grafikus vezérlővel ellátott Dell Precision 3630-nak tulajdonítja, hogy az utóbbi időben javult az általa tapasztalt felhasználói élmény a nagy grafikus teljesítményt igénylő renderelés és a speciális effektek feldolgozása közben, az Adobe® After Effects és Blender használatakor. „Egy fájl exportálása, amely egy másik számítógépen hat órába tellett, a Precision 3630 munkaállomáson csak három órát vesz igénybe” – mondta David Andrade.
  • Az AniMill 3D animációs művészeket foglal magában, akik különféle méretű vállalkozásoknak segítenek a vizuális történetmesélésben. Az alapító, Curtis Sponsler nemrég a Dell Precision 3630-at és a DaVinci Resolve szoftvert használta egy 6K felbontású filmanyag szerkesztéséhez, amelyet egy helyi előadóművészekből álló csoportnak készített. Curtis rendkívül elégedett volt a gép teljesítményével, kialakításával és konfigurációs lehetőségeivel. „Mivel a Dell rendszere közvetlenül tudta kezelni a nagy méretű fájlokat, gyorsabban tudtunk dolgozni – mondta. – Ezáltal rengeteg időt lehet megspórolni kisebb projektek során, mert így többet foglalkozhatunk a kreatív munkával ahelyett, hogy várnunk kellene, amíg befejeződik a fájlok proxyformátumba konvertálása. A szerkesztés így csak két napot vett igénybe.”
  • A Fiveten Giant a csúcsminőségű animációkra, virtuális modellekre és interaktív szimulációkra specializálódott, és többek között az Adobe®, a Creative Cloud®, a HDR Light Studio™, a Maxon Cinema 4D™ és az X-Particles alkalmazásokkal készít fotorealisztikus képeket még el nem készült termékekről. A tulajdonosa, Chris Priddy a Dell Precision 3630 toronyállomást használja a matematikai számításokat igénylő munkafolyamatok elvégzéséhez, például CAD-konvertálásokhoz és 3D animációkhoz. Chris nemrég egy összetett füst- és részecskeszimuláción dolgozott egy ügyfele megbízásából, és úgy találta, hogy a rendszernek köszönhetően jelentősen lerövidült a feldolgozási idő. „A legtöbb művész nem akar a technológián gondolkodni, csak az alkotással szeretne foglalkozni – mondta Chris. – A Dell Precision munkaállomás gyorsabban gyorsítótárazta ugyanazt a szimulációt, mint a másik gépem, ezáltal ugyanannyi idő alatt kétszer annyi munkát tudtam elvégezni.”

A Precision 3450 kis méretű és a Precision 3650 torony kivitelű munkaállomás már világszerte elelérhető.