A Dell Technologies bemutatta legújabb Latitude Rugged portfólióját, amelyet különösen szélsőséges körülményekre terveztek.  Az új modellek extrém hőmérsékletnek, állandó rázkódásnak, pornak és magas páratartalomnak is ellenállnak. A portfólió termékei képesek futtatni a legmodernebb alkalmazásokat, bárhol képesek kapcsolódni a hálózathoz és hosszú ideig használhatóak töltés nélkül. A most bemutatott újdonságok: a Dell Latitude 5430 Rugged a legkönnyebb1 és legerősebb2 5G-képes3 14 colos, semmi-rugged modell, a Dell Latitude 7330 Extreme pedig az iparág legkisebb4 5G-képes 13 colos rugged5 modellje.

Dell_Latitude_Rugged_5430_3

Új strapabíró laptopok a legzordabb körülményekhez

Az új Dell Latitude 5430 Rugged és Latitude 7330 Rugged Extreme olyan laptopok, amelyek megállják a helyüket olajkútfúró tornyokon vagy a harcok színterein. Az új modellek az ügyfelek igényeinek megfelelően a következőkkel szolgálnak:

  • generációs Intel® Core™ processzorokkal rendelkeznek, akár vPro verzióval, hogy minél nagyobb helyszíni teljesítményt nyújtsanak,
  • Intel® Wi-Fi6E- és akár 5G-csatlakozás3 lehetséges azokban az esetekben, amikor kritikus fontosságú a hálózati kapcsolat létrehozása és fenntartása,
  • továbbfejlesztett, napfényben is olvasható és kesztyűben is működtethető érintőképernyőkkel rendelkeznek, akár 1400 nites fénysűrűséggel,
  • megnövelt, akár közel 25 órás akkumulátor-üzemidőt6 biztosítanak. Használat közben is cserélhető a dupla akkumulátor és Express Charge Boost funkciót kínálnak, amellyel akár 35 százalékos töltöttség is elérhető 20 perc alatt, hogy a munkát egy pillanatra se kelljen félbeszakítani.
  • Az új Dell Latitude 5430 Rugged és Latitude 7330 Rugged Extreme laptop biztonságáról a TPM 2.0 ControlVault™ technológiájú, fejlett hitelesítés gondoskodik. Az integrált kriptográfiai kulcsok, valamint az opcionális érintéses és érintés nélküli SmartCard-olvasó és ujjlenyomat-olvasó további védelmet biztosít.

Mindezt egyedülálló vállalati szolgáltatások, valamint a következő munkanapos helyszíni támogatás lehetősége egészíti ki. Ez a Dell első két eszköze, amelyekre az új Windows 11-et telepítették, hogy a felhasználói élmény már a kezdetektől fogva a lehető legjobb és zökkenőmentes legyen – minden körülmények között. A rendszer teljesítményének fokozása érdekében az új Rugged laptopokon elérhető a Dell Optimizer, mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló szoftver is, amely a használathoz igazodva optimalizálja a teljesítményt.

Dell Latitude 5430 Rugged

A Latitude 5430 Rugged a legkönnyebb1, legnagyobb teljesítményű2, 5G-kompatibilis3, 14 colos, semi-rugged laptop, amellyel bárhol dolgozhatnak a felhasználók. A modell kiemelkedően tartós és optimális teljesítményű, kezdőtömege csupán 1,97 kg7 és választható professzionális dedikált grafikus kártyával is. A törésteszt során közel egy méter magasról leejtve sem történt sérülés rajta, a behatolás elleni védelmi szintje pedig IP53-as8, vagyis nagy mértékben porálló és vízálló.

Dell_Latitude_Rugged_7330_2

Dell Latitude 7330 Rugged Extreme

A Dell Latitude 7330 Rugged Extreme az iparág legkisebb4, 5G-kompatibilis, 13 colos, teljes mértékben strapabíró (rugged)5 laptopja. A modell többérintéses képernyővel rendelkezik, 1400 nites fénysűrűséggel, így közvetlen napfényben is jól látható és kesztyűvel is vezérelhető. A törésteszt során 1,8 méterről ejtették le sérülés nélkül, és IP65-ös9 besorolással rendelkezik, vagyis különösen por- és vízálló.

Hivatkozások:
1 A Dell semi-rugged laptopok összehasonlító belső elemzése alapján, ahol a Dell Latitude 5430 Rugged laptopot hasonlítottuk össze a Panasonic Toughbook 55 és Getac S410 laptoppal, a 2021. májusi nyilvánosan elérhető adatok alapján.
2 A Dell belső elemzése alapján, ahol a semi-rugged laptopokat hasonlították össze. CPU + tárhely + memória + dedikált grafikus vezérlő + Wi-Fi Standard jellemzőegyüttesét összehasonlító belső elemzése alapján, ahol a Dell Latitude 5430 Rugged laptopot hasonlítottuk össze a Panasonic Toughbook 55 és Getac S410 laptoppal, a 2021. májusi nyilvánosan elérhető adatok alapján.
3 A szolgáltató szélessávú előfizetési és lefedettségi területétől függően; sebesség változhat. Felár fizetendő. Részletekért forduljon a szolgáltatóhoz.
4 A rugged laptopok Dell összehasonlító elemzése alapján, ahol a Dell Latitude 7330 Rugged Extreme laptopot hasonlítottuk össze a Panasonic Toughbook CF31 és Getac B360 laptoppal, a 2021. májusi nyilvánosan elérhető adatok alapján. A laptopok „Y” (vagy „szélességi”) értékét összehasonlítva a „legkisebb”.
5 A „teljes mértékben strapabíró” eszközöknek a következő követelményeknek kell megfelelniük: átestek a MIL-STD-810H szabvány specifikációinak megfelelő tesztelésen, kiállták az 1,8 méterről végzett leejtési próbát és a víz, por és szennyeződés elleni védettségi szintjük IP65-ös.
6 A kezdeti akkumulátortesztek eredménye 24,4 óra lett a MobileMark 14 teljesítményteszt használatával. A tényleges akkumulátor-üzemidő ettől a képernyő fényerejétől, az egyidejűleg futó alkalmazások számától és az extrém környezeti
7 Kezdőtömeg minimális rendszer-konfiguráció esetén.
8 Védett a korlátozott por behatolástól és a függőleges 60 foknál kisebb vízsugártól.
9 Védett a portól és az alacsony nyomású vízsugaraktól minden irányból.